Ekološke inovacije i samogrejna ekološka kuća

Sadržaj

Vi ste posetilac broj:Free counter and web stats
od 03. oktobra 2005.

Datum i vreme


centralno evropsko vreme - CET
(GMT +01h)


webMaster
za rezolucije 1024x768 i više

______________

Copyright © 2005-2014.
Veljko Milković

Sva prava zadržana.Copyright © VEMIRC 2009-2014.
Istraživačko-razvojni centar
Veljko Milković
Sva prava zadržana.

NAGRADE I PRIZNANJA

 


Kako je ko uspeo - to najbolje znaju oni koji nisu uspeli. - Matija Bećković


 

Veljko Milković je za svoj višedecenijski rad dobio brojna priznanja u zemlji i inostranstvu. Takođe, kao potvrdu svog istraživačkog rada objavljeno mu je 36 pronalazaka, a u ovom trenutku poseduje odobrena 25 patenta iz oblasti mehaničkih oscilacija.

 

Između ostalog, 2002. godine za izuzetan doprinos i inovacije u oblasti ekologije i energetike primio je godišnju nagradu Grada Novog Sada - "Novembarsku povelju grada Novog Sada" kao i 2002. godine zlatnu medalju Novosadskog sajma za pronalazak - Ručnu pumpu za vodu s klatnom.

 

Od 2006. godine postaje akademik Srpske akademije inovacionih nauka iz Beograda u svojstvu dopisnog člana (od 2009. i u svojstvu redovnog člana), a iste godine i akademik pri Akademiji izumitelja Srbije - SAIN iz Beograda u svojstvu redovnog člana.

 

Pogledajte video snimak prijemne besede i prezentacije pronalazaka
Veljka Milkovića prilikom proglašenja za akademika SAIN-a

pogledajte na Google Video - kliknite ispod na dugme "PLAY" ili kliknite ovde (na ovaj link) 

Dvostepeni mehanički oscilator - pronalazak Veljka Milkovića - uvršten je 2006. godine u kategoriju 100 najboljih svetskih energetskih tehnologija od strane New Energy Congress.

 

Kao priznanje za knjige koje je napisao do sada je snimljeno nekoliko igrano-dokumentarnih filmova inspirisanih njegovim publikacijama, a knjige su mu prevedene i na više svetskih jezika (engleski, italijanski, esperanto).

Italijansko udruženje "A.S.S.E. - Associazione Studiosi Scienze Eterodosse" (http://asse.altervista.org) i izdavač časopisa "Altra Scienza" prevelo je na italijanski jezik knjigu Veljka Milkovića "Anti-gravitacioni motor" i izdalo je u ebook formatu u januaru 2007. godine.

 

Jednu od najvećih afirmacija za svoj rad dobija 2009. godine kada njegova dostignuća bivaju preporučena i u udžbeniku za 7. razred osnovne škole iz predmeta tehničkog obrazovanja.

 

2010. godine američka kompanija Gravitational Energy Corporation nagradila je akademika Milkovića dodelivši mu vlasničke akcije i promovišući ga u suvlanika istoimene firme odavajući mu na ovaj način priznanje za umnost i istrajnost na polju istraživanja tehnologija i uređaja sa pogonskim klatnom i u znak iskrene zahvalnosti za naučni doprinos i povećanje interesovanja i svesnosti akademske zajednice za potencijale gravitacione energije i centrifugalne sile.

 


2010. godine međunarodna fondacija "Energy Globe", sa sedištem u Austriji, proglasila je samogrejnu ekološku kuću, inovaciju Veljka Milkovića, nacionalnim pobednikom "Energy Globe Award 2010" za Republiku Srbiju za svoje više nego uspešno rešenje upotrebe solarne energije u arhitekturi i postignute izvanredne rezultate energetske efikasnosti u zgradarstvu.
2011. godine Milković dobija još jednu prestižnu nacionalnu "Energy Globe" nagradu za Republiku Srbiju ovaj put za inovaciju "Pumpu za vodu sa klatnom" i tehnologiju uštede energije pri vodosnabdevanju i navodnjavanju.2015. godine Veljko Milković dobija nagradu "Nikola Tesla" i Zlatnu medalju za pronalazak "Ručna pumpa za vodu sa klatnom" na izložbi EKSPO-INVENT 2015. u okviru 59. međunarodnog sajma tehnike u Beogradu.

 

U nastavku možete pogledati neke od priznanja koje je Veljko Milković dobio prethodnih godina: