Ekološke inovacije i samogrejna ekološka kuća

Sadržaj

Vi ste posetilac broj:Free counter and web stats
od 03. oktobra 2005.

Datum i vreme


centralno evropsko vreme - CET
(GMT +01h)


webMaster
za rezolucije 1024x768 i više

______________

Copyright © 2005-2014.
Veljko Milković

Sva prava zadržana.Copyright © VEMIRC 2009-2014.
Istraživačko-razvojni centar
Veljko Milković
Sva prava zadržana.

IDEJE ZA UMETNOST, HOBI, BIZNIS...

- NOVI TURISTIČKI POTENCIJALI -

Mnogi odbijaju dobru ideju samo zato što nije njihova. - Luis Bunjuel

 

 

  Predlozi da se ulaganjem možda malo drugačije otpočne posao od uobičajnog klišea, jer se beskonačno ne može opstati na isti način poput drugih.

  Tako smo svedoci prestanka rada mnogih trgovinskih, ugostiteljskih i proizvodnih delatnosti upravo jer su radili isto što i znatna konkurencija u okruženju.

  S toga se u narednom tekstu mogu pronaći ideje za novi biznis, popunu slobodnog vremena kroz novi hobi ili pak kretivno izražavanje kroz umetnost.

 

MINI ŽELEZNICA ZA PODZEMLJE I NADZEMLJE TVRĐAVE

  Ispod jugoistočnog Hornverka, Petrovaradinske tvrđave, sve od Jelisavetinog bastiona preko "Starog kruga" ili centra podzemlja pa prema zapadu postoji 1,8 metara široka podzemna vojna galerija, podesna za postavljanje mini železnice u cilju prevoza turista. Slični uslovi postoje i u podzemlju Princ Eugena.

  Dužina pojedinih trasa u podzemlju i nadzemlju mogla bi iznositi između 0,3 - 8 km.


Slika 1. Detalji iz širokog podzemlja Petrovaradinske tvrđave

 

KAFE GALERIJA - PANONSKA ATLANTIDA

  Sastojala bi se od kafića, restorana i izložbenog prostora sa zagonetim nalazima iz srednjeg podunavlja, koji daju novu sliku o prapočetku civilizacije. Otvaranje ovakve izložbe privuklo bi posetioce iz celog sveta željnih novih saznanja, što bi bio put u novu turističku atrakciju koja bi vodila većem profitu u celom okruženju.Slika 2. Kameno oruđe iz praistorije - iz privatne zbirke Veljka Milkovića

  Detaljnije o tome u knjigama: "Petrovaradin kroz legendu i strvarnost" i "Petrovaradin i Srem - misterija prošlosti" .

 

KAFE GALERIJA - MISTERIJA

  Tajanstveni svet (piramida, sfinga, stounhendž...) bio bi prikazan krupnim ilustracijama na zidovima prostorija sa vizuelnim prikazom razrešenja najvećih svetskih misterija, a sa osvrtom na naše krajeve.

Detaljnije o tome u knjizi "Svet misterija - novi pogledi". <;/p>

 

 

 

 

KAFE - ČUDNOVATA MAŠINA

   Pored šanka sa stolovima za goste nalazili bi se višestepeni oscilatori koji odstupaju od sadašnjih zakona fizike i time bi se omogućio opipljiv doživljaj sa jednostavnim mašinama...
  Dvostepeni oscilator predstavlja novi izvor ekoloski čiste energije, a sastoji se od fizičkog klatna i poluge. Atraktivni efekti mogu predstavljati izuzetnu turističku atrakciju. Više o tome u knjizi: "Svet misterija - novi pogledi".

Slika 3. Model dvostepenog oscilatora kao turistička atrakcija

 

KAFIĆ - SAMOGREJNA EKOLOŠKA KUĆA

  Neobičan objekat sam po sebi skreće pažnju i izaziva radoznalost, što bi doprinelo prometu ovakvog ugostiteljskog objekta. Ideja je proverena u praksi na stambenim objektima i podzemnim galerijama Petrovaradinske tvrđave.

Više o samogrejnim ekološkim objektima u knjizi: "Ekološke kuće" .

 

Slika 4. Izgled postojeće ekoloske kuće u Novom Sadu - vlasništvo Aleksandra Nikolića

 

FILM

  Inspiracija za dokumentarni, igrani ili crtani film se može potražiti u pojedinim delovima ili u celini knjige "Svet misterija - novi pogledi". Tako bi se našao spoj između zabavnog i edukativnog, kroz upotrebljiva rešenja u istraživanju novih pogleda u okruženju. Autor poseduje brojne ideje i sinopsise za nove filmove i poziva sve zainteresovane i investitore na zajedničku saradnju. Na osnovu knjiga koje je napisao Veljko Milković do sada je snimljeno nekoliko igrano-dokumentarnih filmova.

 

KNJIGA

  Interesovanje za misterijama je veliko tako da knjige iz ovakve tematike dostižu milionske tiraže u prevodima na više stranih jezika. Pored stare pisane forme mogu se koristiti i nove tehnologije (CD i dr.). Autor poseduje brojne ideje i skice za nove naslove i poziva sve zainteresovane i investitore na zajedničku saradnju.

 

KINETIČKA UMETNOST

  Neobični efekti ostvareni putem višestepenih oscilatora mogu biti oplemenjeni kreacijom umetnika. Stoga je potrebna i moguća saradnja sa svim zainteresovanim kreatorima bez obzira na usmerenje.

 

 

 

*

  Komercijalni proizvodi od metala, stakla, keramike, plastične mase, drveta, tkanine... Rešenja se mogu pribaviti od samog autora.

Sve informacije o ovim predlozima i idejama mogu se dobiti kontaktirajući autora Veljka Milkovića koji je spreman i otvoren za svaki oblik saradnje sa svim potencijalnim strateškim partnerima i kupcima za proizvodnju, primenu i komercijalizaciju, jer je do sada pokazana velika zainteresovanost kako na domaćem tako i na stranom tržištu te postoji mogućnost za dalji razvoj ovih predloga.