Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković

ponosno predstavlja

Novu knjigu Veljka Milkovića!


Nova otkrića koja menjaju pogled na našu prošlost

example

kliknite na sliku za uvećanje

 

Panonska Atlantida

[štampano izdanje]


autor: Veljko Milković, akademik SAINCena: 300 din. (US$ 3.75, EUR 3.50) bez poštarine


Dostupno.

Knjigu možete poručiti onlajn (plaćanje se vrši unapred uplatom na bankovni račun pre slanja preporučenom pošiljkom na Vašu adresu – važi samo za isporuke na teritoriji Srbije) – da izvršite porudžbinu molimo Vas ispunite Narudžbenicu

 

Opis knjige

ISBN: 978-86-88883-10-8 | Godina izdanja: februar 2020. | Izdanje: 1. izdanje

Po vodećim tumačima fenomena Atlantide, gotovo da nikad ništa nije privuklo više pažnje i izazvalo više interesovanja i istraživanja, a zatim i podstaklo na pisanje više knjiga koje su prevođene na skoro sve jezike sveta. Interesovanje je poteklo od zapisa starogrčkog filosofa i besednika Platona (427–347. pre n.e.), čiji je obim oko 10-ak savremenih kucanih strana, i sve od tada traje istraživačka ekspanzija, često zalazeći u različite krajnosti. Svi pokušaji da se odredi oblast koja bi mogla odgovarati tlu mitske Atlantide završavali su se bezuspešno. Zato kritičari tvrde da „već preko 2.000 godina nijedna arheološka lopata nije dala valjanu potvrdu”.

Međutim, poslednjih decenija otkriveni su i analizirani visokotehnološki artefakti sa područja Srednjeg Podunavlja, koji predstavljaju samo „kap u moru” rasutog blaga prethodne civilizacije – „Panonske Atlantide“, a koja je po svoj prilici doživela svoj kraj usled prirodne katastrofe, što se po mnogo čemu uklapa u Platonov zapis o Atlantidi.

 • Srednje Podunavlje – kolevka civilizacije;
 • Karika koja nedostaje – poreklo Sumera;
 • Panonsko more nije preduslov za Panonsku Atlantidu;
 • Karika koja nedostaje – mamut (Elephas primigenius);
 • Zagonetni nalazi sa Srednjeg Podunavlja;
 • Tajna Panonske školjke;
 • Troja = Atlantida – matematička jednakost u preterivanju;
 • Herodotova putovanja i njegov prilog istoriji geografije;
 • Heraklovi stubovi;
 • Kako je antička Grčka pobedila Rimsku imperiju?;
 • Potiču li Germani sa Atlantide?;
 • Tri misterije Helenskog (Balkanskog) poluostrva.


Recenzije

dr Radovan Kovačević, arheolog

Ova knjiga me je lično podsetila na moje početke bavljenja arheologijom pa sve do sticanja doktorskog zvanja iz te oblasti.

Igrom slučaja u moje ruke je dospela knjiga Atlantida: najveća misterija prošlosti (1983) autora Ahmeda Bosnića koja me je kao šestogodišnjaka potpuno fascinirala, formirala i uticala da postanem arheolog. Posle te knjige u nedostatku drugih informacija počeo sam da isecam i sakupljam tekstove iz raznih novina i magazina. I igrom slučaja u jednim dnevnim novinama pronađem reportažu o Veljku Milkoviću koju i danas, naravno, imam u svojoj arhivi.
Tada je sve počelo mnogo ozbiljnije.

Kao što sam u jednom TV intervjuu rekao da ono što me najviše podseća na Atlantidu – Panonska nizija autor ove knjige je potvrdio, čak i detalj o slonovima na koji niko od proučavalaca Atlantide nije ni obratio pažnju, ali autor ove knjige jeste i to je zaista dokaz par excellance.

prikaži više

Knjiga me je i lično zainteresovala jer sam i sam na obali Dunava kod Starog Slankamena pronašao mnoštvo fosila panonskih školjki, puževa čak i tropskog rastinja, ali što je najzanimljivije i mnogo neobičnih artefakata za koje sa potpunom sigurnošću, kao arheolog, mogu da potvrdim da su nastali ljudskom rukom.
Te predmete imam u svojoj kolekciji, ali sam oduševljen kolekcijom autora koja se u simbologiji nalaza apsolutno poklapa sa mojom, a što je još zanimljivije artefakti koje je naš kolega dr Semir Osmanagić pronašao potvrđuju da je zaista jedna ogromna, izuzetno razvijena civilizacija postojala ovde.

Gospodin Milković je sasvim tačno izneo zaključak da su čuveni Herkulovi stubovi bili u Đerdapskoj klisuri, a ne na nekom udaljenom Gibraltaru, jer ne postoji ni jedna jedina legenda o Herkulu u vezi Gibraltara osim u rimskim falsifikatima, ali postoji mnogo legendi o Herkulovim podvizima u Skitskoj zemlji, a Skitska zemlja je, naravno, Panonska nizija, što je autor veoma dobro znao i iskoristio da knjiga osim publicističkog ima i izuzetan naučni značaj, što kao doktor arheologije apsolutno mogu da potvrdim jer Grci u to takozvano „Herojsko doba” nikada nisu ni otišli do Gibraltara.

Samo jednu primedbu imam, a to je u vezi nedostatka grčkih nalaza, nedostatka nema, oni su otkriveni i postoje, ali iz nekih razloga se ne prezentuju, što naravno nije krivica autora ove knjige, ali je o uništavanju grčkih nalaza apsolutno u pravu.

Autor je spojio sve bitne činjenice koje su za nas misteriozne i sastavio ih u jednu fantastičnu celinu koja sve objašnjava.

Izuzetna i fantastična knjiga, bez i malo laskanja, koja otvara novi pogled u nauci i koja objašnjava ono o čemu mnogi pišu, ali bez validnog odgovora, jedini validan odgovor koji istorijski i arheološki može da se potvrdi nalazi se u ovoj knjizi.

Zbog toga sam ponosan što sam recenzent ovog dela i preporučujem ga svim mladim arheolozima, jer mladi naraštaji moraju da znaju da je arheologija nauka koja otkriva svakog dana sve više i više, nije egzaktna u pogledu otkrića, i da im napomenem da arheolog nije samo kustos nekog muzeja, to u stvari i nije arheolog, arheolog je istraživač koji neprestano istražuje, ne mora čak ni biti arheolog, ali istraživati mora.

Sa velikim zadovoljstvom,

dr Radovan Kovačević, arheolog

EXARC UNESCO SOCIETY
Open museums society

Novi Sad, 15.05.2020. godine

smanji sadržaj


Čitaoci koji su kupili ovu knjigu takođe su kupili

Osnovni principi over juniti elektromagnetnih mašina
Jovan Marjanović, dipl. inž.
(9)
elektronsko izdanje
490 din. (EUR 5,00)
Genetika Stare i Nove Evrope
- poreklo naroda jugoistočne Evrope

Jovan D. Marjanović, dipl. inž.
(7)
štampano izdanje
850 din. (EUR 8,00)


O autoru

VELJKO MILKOVIĆ je međunarodno nagrađivani istraživač i pronalazač sa interesovanjima za prošlost, ekologiju, čiste tehnologije i futurističke projekte. U ovom momentu, poseduje oko 116 pronalazaka i 31 odobren patent od kojih su neki u višedecenijskoj primeni. Autor ili koautor je više od 16 knjiga i drugih publikacija, od kojih su neke prevedene na više svetskih jezika i na osnovu kojih je do sada snimljeno nekoliko igrano-dokumentarnih filmova; uključujući Solarne zemunice – dom budućnosti (1983), Antigravitacioni motor (1996), Perpetuum Mobile (2001), Petrovaradin kroz legendu i stvarnost (2001), Svet misterija – novi pogledi (2004), Gravitacione mašine (2013), i njegovu naprodavaniju knjigu, Ekološke kuće (1991). više


Pregled knjige
 


Prva rečenica:
Moja istraživanja Srednjeg Podunavlja i pronalazak praistorijskih artefakata su bila obavljena bez „arheološke lopate”, samo obilaskom Dunava i kanalâ, dakle, bez bilo kakvog iskopavanja.
Kategorija:
Istorija i arheologija -- praistorija, arheološka otkrića
Ključne reči:
prethodne civilizacije, Atlantida, Srednje Podunavlje, Balkan, Helensko poluostrvo, artefakti

Pročitajte odlomke iz knjige:


Prednja korica | Predgovor | Sadržaj | Uvod | Zadnja korica


Knjigu možete poručiti onlajn (plaćanje se vrši unapred uplatom na bankovni račun pre slanja preporučenom pošiljkom na Vašu adresu – važi samo za isporuke na teritoriji Srbije) – da izvršite porudžbinu molimo Vas ispunite Narudžbenicu

U slučaju pojave problema prilikom porudžbine, molimo Vas kontaktirajte nas na e-mail office@veljkomilkovic.com


Detaljnije o knjizi

Broj strana: 112
Jezik: srpski (latinica)
Format: 22,7 x 15,2 x 0,7 cm
Papir: 80g (crno-bela štampa)
Povez: meki
Ilustrovano: 41 ilustracija, 32 fotografije
Težina pošiljke: 0,190 kg
ISBN: 978-86-88883-10-8 (CIP - Biblioteka Matice Srpske, Novi Sad)
Izdanje: 1. izdanje na srpskom jeziku (februar 2020)
Izdavač: Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković, Novi Sad

Štampano u Srbiji

Fond u bibliotekama:

 

Komentari čitalaca

Budite prvi koji će oceniti ovu knjigu!

Podelite Vaše utiske sa drugim čitaocima – pošaljite Vaš komentar
 

Za više informacija, kontaktirati
Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković
Bulevar cara Lazara 56
21000 Novi Sad
Srbija
e-mail: office@veljkomilkovic.com
web: www.veljkomilkovic.com


Ostala izdanja

Genetika Stare i Nove Evrope     [štampano izdanje]

Poreklo naroda jugoistočne Evrope

autor: Jovan D. Marjanović, dipl. inž.

Cena: 850 din. (EUR 8,00)

Razvoj genetike je u poslednjoj deceniji sasvim promenio gledište na istoriju naroda Evrope, pri čemu su mnogi bili veoma iznenađeni sa njenim nalazima. Ta iznenađenja su toliko velika da više ne mogu da se ignorišu, pa je došlo vreme da se pišu novi udžbenici, ne samo istorije već i praistorije Evrope. Autor je uspeo da sklopi mozaik o poreklu svih naroda jugoistočne Evrope i reši sukob autohtone i doseljeničke škole o pitanju porekla srpskog naroda.

Više informacija

Ostale KNJIGE

 


Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković © 2005-2020. Sva prava zadržana.