Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković

ponosno predstavlja

Novu knjigu Veljka Milkovića!


Otkriće koje je promenilo energetiku

example

kliknite na sliku za uvećanje

 

Energetska prekretnica
ili apokalipsa


[štampano izdanje]


autor: Veljko Milković, akademik SAIN


Cena: 200 din. (EUR 2,00; US$ 2,35) bez poštarine

Dostupno.

Knjigu možete poručiti onlajn (plaćanje se vrši unapred uplatom na bankovni račun pre slanja preporučenom pošiljkom na Vašu adresu – važi samo za isporuke na teritoriji Srbije) – da izvršite porudžbinu molimo Vas ispunite Narudžbenicu

 

Opis knjige

ISBN: 978-86-88883-05-4 | Godina izdanja: jul 2016. | Izdanje: 1. izdanje

Nalazimo se u predvorju apokalipse, pa su moguća dva puta ka samouništenju. To se može dogoditi u kratkom vremenskom periodu izbijanjem trećeg svetskog rata koji bi, po svoj prilici, imao blic krig strategiju i prividnu prednost kroz iznenađenje – kao glavni adut napadača. Međutim, usledila bi odmazda i nekontrolisana reakcija gotovo svih država na planeti.

Drugi put ka samouništenju može biti dugoročan (polako pa sigurno) kroz nastavak vođenja lokalnih ratova, terorizma i održavanja prljavih tehnologija u začaranom krugu nafte, uglja i nuklearnog goriva, a sve bez dovoljnog razmatranja mogućeg iznenađenja u energetici npr. ostvarene ultra efikasnosti.

Nasuprot tome, moguć je izlaz iz takve situacije, te ratovanje zbog energenata može izgubiti svaki smisao, a takvo rešenje postoji i ono je u harmoniji sa kretanjem živih bića u biosferi. Takvim pristupom imali bi održiv sklad sa životnom sredinom.

Posmatranjem živih bića nije teško zapaziti da su gotovo sva kretanja oscilatorna. Kao što vetar njiše grane, tako se i mnoge druge biljke pri vetru savijaju zahvaljujući svojoj elastičnosti.
Ptice lete mahanjem krila, slično kao i ribe koje osciluju perajima i repom. Prilikom kretanja ljudi i kopnenih životinja takođe se može govoriti o oscilatornom kretanju, a slično je i sa unutrašnjim organima. Verovatno sve to nije slučajno da kod živih bića postoje takva racionalna ostvarenja.

Međutim, kroz razvoj energetike otišlo se u daleko manje efikasnom smeru kroz široku upotrebu rotacionih uređaja (turbine, elise, rotori, zamajci, zupčanici, remenice, lančanici, bregasti mehanizmi...). Tako se rasipa ogromna energija kroz buku, habanje, kavitaciju, a sve na štetu životne sredine.

Nabrojane veštačke tvorevine u biosferi nikako ne mogu biti povoljnije od prirodnijih oscilatornih uređaja sa klatnom, čija je upotreba nesaglediva, ali najpre kod stacionarnih mašina (pumpe, kompresori, prese, elektrogeneratori...).


Recenzija knjige

iz recenzije prof. dr Velimira Abramovića

Očiglednim eksperimentom naučnik Milković dokazuje da je oscilovanje klatna mnogostruko efikasnije od rotacije točka, iz čega sledi da bi iz razloga većeg iskorišćenja, Milkovićevu dvostepenu i višestepenu oscilatornu mehaniku trebalo adekvatno preslikati u elektromagnetiku i primeniti u konstrukciji generatora i motora.

Milkovićev teorijski rad upućuje nas na to da pored Teslinog rotacionog magnetskog polja, koje zahteva stalni priliv energije za održanje kretanja, u prirodi imamo i gravito-magnetsko oscilatorno polje delimičnih, odnosno nezavršenih rotacija koje za kretanje uzima slobodnu energiju iz okoline.

Drugim rečima, oscilaciju klatna možemo posmatrati i kao fraktalnu rotaciju, koja ima očiglednu osobinu da bilo gde iz kosmičkog okruženja apsorbuje skalarni gravitacioni potencijal.

Otkrića Veljka Milkovića svakako spadaju u ona najbolja koja čovečanstvo uzdižu na nivo nove svesti, pokreću ga u pravcu dostizanja najviše svesnosti sebe i prirode, koja nam omogućuje punu harmoniju sa Univerzumom u kome nam je sve poklonjeno, bezuslovno dato, i samo nas naše ograničeno ljudsko shvatanje i nedostatak mudrosti sprečavaju da sve to primimo.


Čitaoci koji su kupili ovu knjigu takođe su kupili

Osnovni principi over juniti elektromagnetnih mašina
Jovan Marjanović, dipl. inž.
(9)
elektronsko izdanje
490 din. (EUR 5,00)
Gravitacione mašine
akademik Veljko Milković
štampano izdanje
990 din.
(EUR 19,80; US$ 23,20)


O autoru

VELJKO MILKOVIĆ je međunarodno nagrađivani istraživač i pronalazač sa interesovanjima za prošlost, ekologiju, čiste tehnologije i futurističke projekte. U ovom momentu, poseduje oko 116 pronalazaka i 31 odobren patent od kojih su neki u višedecenijskoj primeni. Autor ili koautor je više od 15 knjiga i drugih publikacija, od kojih su neke prevedene na više svetskih jezika i na osnovu kojih je do sada snimljeno nekoliko igrano-dokumentarnih filmova; uključujući Solarne zemunice – dom budućnosti (1983.), Antigravitacioni motor (1996.), Perpetuum Mobile (2001.), Petrovaradin kroz legendu i stvarnost (2001.), Svet misterija – novi pogledi (2004.), Gravitacione mašine (2013.), i njegovu naprodavaniju knjigu, Ekološke kuće (1991.). više


Pregled knjige
 


Prva rečenica:
Nakon zapažanja 2010. godine da vreme zaustavljanja fizičkog klatna traje znatno duže od rotacionih uređaja, a sa istom inicijalnom energijom, otpočele su brojne konsultacije i nakon toga objavljeni su i prvi radovi iz ove oblasti.
Kategorija:
Nauka i tehnika -- mehanika, fizika, energetika, istraživanje
Ključne reči:
oscilacije, rotacije, klatno, točak, energija, energetske mašine, ultraefikasnost, čista energija, patenti

Pročitajte odlomke iz knjige:


Prednja korica | Sadržaj | Uvod | Zadnja korica


Knjigu možete poručiti onlajn (plaćanje se vrši unapred uplatom na bankovni račun pre slanja preporučenom pošiljkom na Vašu adresu – važi samo za isporuke na teritoriji Srbije) – da izvršite porudžbinu molimo Vas ispunite Narudžbenicu

U slučaju pojave problema prilikom porudžbine, molimo Vas kontaktirajte nas na e-mail


Detaljnije o knjizi

Broj strana: 76 strana
Jezik: srpski (latinica)
Papir: 80g (crno-bela štampa); 54 ilustracije, 36 fotografija
Format: 21 x 14,8 x 0,45 cm
Povez: meki
Težina pošiljke: 0,120 kg
ISBN: 978-86-88883-05-4 (CIP - Biblioteka Matice Srpske, Novi Sad)
Izdanje: 1. izdanje (jul 2016.)
Izdavač: Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković, Novi Sad

Štampano u Srbiji

 

Komentari čitalaca

Budite prvi koji će oceniti ovu knjigu!

Podelite Vaše utiske sa drugim čitaocima – pošaljite Vaš komentar
 

Za više informacija, kontaktirati
Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković
Bulevar cara Lazara 56
21000 Novi Sad
Srbija
e-mail:
web: www.veljkomilkovic.com


Ostala izdanja

Osnovni principi over juniti
elektromagnetnih mašina [elektronsko izdanje]


Naučni pogled na svet slobodne energije
iz naelektrisanja i magnetnih polja


autor: Jovan Marjanovic, dipl. inž. elektrotehnike

Cena: 490 din. (EUR 5,00)

Cilj ove knjige je da otključa tajne over junitija i nauči čitaoce šta je over juniti i kako to radi. Čitalac će naučiti osnovne principe za pravljenje novih ultra efikasnih električnih motora i generatora i kako da poboljša postojeće patente koji koriste stalne magnete.

Više informacija

Ostale KNJIGE

 


Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković © 2005-2021. Sva prava zadržana.